DANE KONTAKTOWE
DANE TELEADRESOWE
Wyrażam zgodę na przetwarzanie i przetrzymywanie moich danych osobowych niezbędnych do korzystania z materiałów serwisu przez NID zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29.08.1997r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883).

PRZYPOMNIJ HASŁO

INFORMACJE OGÓLNE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

    DLA WŁAŚCICIELI I ZARZĄDCÓW

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

      DLA SPECJALISTÓW

      Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

        << < KALENDARIUM / 2012 / KWI > >>

          DZIEDZICTWO
          KULTUROWE W REGIONACH

          mapa WYBIERZ WOJEWÓDZTWO
           
           
           
          Smaki dziedzictwa według Roberta Makłowicza
          2021.05.14

          Smaki dziedzictwa według Roberta Makłowicza

          Tegoroczna edycja Europejskich Dni Dziedzictwa odbędzie się pod hasłem „Smaki Dziedzictwa” i obfitować będzie w wydarzenia upowszechniające wiedzę o tradycjach kulinarnych, które są niezbywalnym elementem naszej historii i kultury – regionalnych potrawach, dawnych smakach, obyczajach kultywowanych przez kolejne pokolenia oraz zabytkach przetwórstwa spożywczego i dziedzictwa kulinarnego.
           
          Z tej okazji Narodowy Instytut Dziedzictwa zaprosił do współpracy osobę, która jest niekwestionowanym autorytetem w dziedzinie kulinariów i związanych z nimi tradycji, a jednocześnie jedną z najbardziej rozpoznawalnych osobowości telewizyjnych – Roberta Makłowicza.

          „Smaki dziedzictwa według Roberta Makłowicza” to kolejny podcast z serii „Kółko kulturowe”. Jest to rozmowa dziennikarki radiowej Katarzyny Pruchnickiej, dla której kuchnia stanowi od lat niewyczerpane źródło inspiracji, z Robertem Makłowiczem – pasjonatem historii, producentem programów telewizyjnych, autorem książek, który o kuchni opowiada w sobie tylko właściwy, barwny sposób. Przepisy z naszych zakurzonych rodzinnych notesów, potrawy regionalne, które od lat goszczą na polskich stołach, skarby wywodzące się z tradycji, które codziennie kładziemy na nasze talerze, ale również wskazówki, skąd czerpać pomysły przy organizacji wydarzeń w ramach EDD – to tylko niektóre z tematów poruszonych w tym podcaście, pełnym anegdot i ciekawostek zaskakujących nawet dla wytrawnych znawców kuchni i miłośników dawnych smaków.
           
          Życzymy miłego odbioru.

          Smaki dziedzictwa według Roberta Makłowicza
          http://edu.nid.pl/materialy-edukacyjne/smaki-dziedzictwa-wedlug-roberta-maklowicza 

          Przesłuchaj na YouTube: